Jestem na miejscu i radzę sobie z tą funkcją :diabelski_usmiech :lol:
[Inne] Czujnik deszczu nie działa po chwilowym odłączeniu
Zwiń
X
-
[Inne] Czujnik deszczu nie działa po chwilowym odłączeniu
Przy okazji bojów z wymianą zwykłego lusterka na fotochrom odłączyłem na chwilę kabelek od czujnika deszczu. I nie wiem, czy samo to wystarczyło, czy dopiero fakt, że włączyłem zapłon na odłączonym czujniku ops: spowodował, że czujnik jest teraz "martwy". Tzn. po włączeniu zapłonu wycieraczki (i przy okazji światła) zaczęły się zachowywać, jakbym po prostu nie miał czujnika - praca przerywana ze stałymi odstępami, regulowanymi przełącznikiem na górze dźwigienki, a światła włączały się od razu na mijania. No i nic w tym niezwykłego, tyle że po ponownym podłączeniu sytuacja nie wróciła do normy . Żadna kontrolka nie świeci, więc błędu jakby nie było (chociaż nie mam Maxi-DOT'a, więc nie wiem, czy mi wszystko pokazuje), a czujnik już tylko dla ozdoby. Czy ktoś to może "przerabiał", może z innym elementem wyposażenia? Czy tylko VAG mi prawdę powie i ew. pozwoli znów się cieszyć automatem?:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
-
-
Super_Be, prawdopodobnie komp złapał błąd i teraz "na wszelki wypadek" ignoruje sygnały z czujnika, żeby wycieraczki i światła nie wariowały. Trzeba skasować błąd VAG-iem i powinno ruszyć, no chyba że coś źle podłączyłeś, ale to też wyjdzie na VAG-u...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Super_Be, prawdopodobnie komp złapał błąd i teraz "na wszelki wypadek" ignoruje sygnały z czujnika, żeby wycieraczki i światła nie wariowały. Trzeba skasować błąd VAG-iem i powinno ruszyć, no chyba że coś źle podłączyłeś, ale to też wyjdzie na VAG-u...:
:
:
Komentarz
-
-
Alarm odwołany 8) . Bezpiecznik czujnika wyglądał na sprawny (tak mi się przynajmniej wydawało wcześniej). Ale kiedy żona zwróciła mi uwagę, że nie działa wyświetlacz z tyłu podłokietnika, zacząłem szukać bezpiecznika, który za niego odpowiada. Okazało się, że ten sam, co za czujnik deszczu :lol: . Tym samym wygląda na to, że chwilowe odłączenie czujnika nie powoduje raczej żadnego trwałego błędu. Co innego nieostrożne mierzenie napięć na stykach, tylko częściowo wysuniętych z wtyczki... :roll::
:
:
Komentarz
-
Komentarz